Přijímačky z matematiky na SŠ nanečisto

Info hlavně pro rodiče a žáky a žákyně devátých tříd! Přijímačky z matematiky na SŠ nanečisto připravili dobrovolníci a dobrovolnice Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy. Pokud byste potřebovali vytisknout materiály, neváhejte se obrátit na pracovníky a pracovnice našich NZDM! Přijímačky z matematiky pro SŠ nanečisto | Matematicko-fyzikální fakulta (cuni.cz)

Káťa – Důležité je zajímat se a nedržet se hesla „a po mě potopa“

U mě je to 100% práce, každý den udělám jeden dobrý skutek, aniž bych chtěla. Prostě to je mou náplní a asi i posláním, to mě drží hodně nad vodou. Jinak jsou to stále výlety do přírody a doma furt něco upravují nebo vyrábím. Unaveni jsme z toho všichni, ale myslím, že se pořád máme dobře a nic nám v podstatě nechybí. Máme pořád jídlo, infrastrukturu, sítě a dalších plno moznosti…

Martin Mohyla – Jsem hudební nerd a perfekcionista

Jak bych ho popsal? No je to strašně super týpek! A hlavně velmi skromný člověk (a mistr trapného humoru). Teď vážně – jsem hudební nerd, který kolem hudby dělá všechno možné i nemožné. Přestože mě lidi nejčastěji můžou vidět s kytarou v ruce, asi bych se neoznačil slovem kytarista, ale spíš DIY producent/songwriter. Jo a taky jsem notorický perfekcionista. Je to prokletí.

Novinky z klubu

Maják nezahálí! Pracovnice jdou také s dobou, aby se dostaly ke klientům a klientkám blíž, založily si TikTok, kde dávají pravidelné informace o situaci a o možnostech podpory. To vše formou přístupnou pro děti a mládež.Informace o tom, jak vše funguje a jak máme otevřeno, najdete v příloze!

Novinky z klubu

Náročná kovidí situace je samozřejmě náročná i pro děti a mládež, kteří využívají služeb našich nízkoprahových zařízení. Pracovníci a pracovnice obou zařízení tak stále hledají cesty, jak být klientům a klientkám i potenciálním zájemcům a zájemkyním o službu nápomocni, jak jim pomoci vyznat se v situaci a také ji co Číst více…

Kamyk: V hlavě jsem pořád mladý kluk

Takže jsem se rozhodl udělat si trenérskou licenci a zkusit školu skateboardingu ve spolupráci s Domem dětí a mládeže otevřít. Původně jsem měl představu, že tam budou chodit kluci a holky, co už do skateparku chodí a kde jim už i tak radíme, jak to dělat lépe. Nakonec to dopadlo tak, že se letos přihlásilo 20 kluků a holek, které/kteří do té doby do skateparku nikdy nepřišli.

Arnošt Vzdor

Vzniklo to z nápadu udělat koncert pro kapelu Tabula rasa z Děčína. Právě z toho důvodu, že jsou z Děčína, se tady moc často neukázaly. Řekl jsem si, že nejjednodušším způsobem, jak zajít na jejich koncert, je udělat jim ten koncert. Když jsem pak přemýšlel, koho k nim, tak těch kapel se sešlo tolik, že jsem se rozhodl udělat festival.