Juan (Mar de Rabia, Cadáveres Podridos)

Publikoval admin v

JUAN (Mar de Rabia, Cadáveres Podridos)

https://vimeo.com/user2110084

MAR de RABIA

Cadáveres Podridos

1. Mohl by si nám ve stručnosti popsat, jaká je koronavirová situace ve tvé zemi/městě?

Je to zmatené. Coronavirus zastavil téměř všechno. Je jednoduché porozumět tomu, jak tato vláda a další vlády v Jižní Americe využijí tuto pandemii jako výmluvu pro zvýšení kontroly. Ačkoliv to vypadá, že mnoho lidí onemocní, tak při dalším lockdownu začne opět „nová normalita“ a média budou „ukazovat kulisy“ a o tom to je. Co se snažím říci je, že během lockdownu média vše podmínila „normalitou.“ A toto udělají pokaždé, když je to nutné. Zde můžeš jít od března ven vykonat základní činnosti, ale musíš se snažit udržet v bezpečí. Dystopické časy.

2. Jak se změnila možnost organizovat koncerty a zkoušet s tvými kapelami/projekty?

Dokud tato situace nezačala, dělal jsem hudbu a videoklipy většinou sám doma. Studio, kde jsme zkoušeli a nahrávali, je díky krizi definitivně zavřené. Měli jsme štěstí, protože jsme naštěstí šli do studia před pandemií a nahráli nové věci od Mar de Rabia. Ale zpěvák je nyní ve Venezuele, a hranice jsou nyní zavřené. Takže musíme počkat, než to celé skončí. Cadáveres Podridos je v podstatě sólovým projektem, takže nové songy tvořím a nahrávám doma, demo pak pošlu bubeníkovi Jorgemu (Doña Maldad). Takže brzy budeme mít nahrávku. Takže nyní je to hlavně o dělání hudby. Není moc aktivit na živo.

3. Co ti pomáhá při zvládání téhle situace?

Myslím si, že to nejlepší je zůstat kreativní, využít čas lock-downu ke kreativitě. Vzít tu kupu sr***k a transformovat ji. Kolo, zkoušky, kreslení. Všeobecným problémem zde je život ve městě a problém s penězi…. Takže je taky potřeba nějakým způsobem pořešit tohle. Není to jednoduché, ale musíme zůstat aktivní.

4. Našel jsi nějaké zajímavé projekty, které bys čtenářům doporučil?

Upřímně, nevím, jojo. Ale stále jsou dělány nějaké live-streamy. Ale nevím, pořád to není úplně pro mě. Je to pro mě divné. Chybí mi koncerty. Ale… Viděl jsem přímý přenos z Vastavirta Klubi, hráli tam skvělé kapely. Každopádně každou noc se věnuju poslechu všech těch klasických alb. Věnuju teď hodně času poslouchání hudby, kterou jsem dříve neposlouchal.Zdravím vás všechny, buďte v bezpečí a aktivní!