Alex Kelman

Publikoval admin v

ALEX KELMAN

www.alexkelman.com

alexkelmanband.bandcamp.com

1. Mohl by si nám ve stručnosti popsat, jaká je koronavirová situace ve tvé zemi/městě?

Ahoj Blanko. Díky, tenhle rozhovor jedobrý nápad! Na Slovensku, kde v podstatě posledních pět let žiji, bylo během první vlny infikováno skutečně malé množství lidí, a také lidé na Slovensku byli velmi zodpovědní v dodržování všech nařízení a omezení. Já žiji v Bratislavě. Nyní ta situace, co se čísel týče, není tak dobrá jako během první vlny. Některá omezení dávají smysl a jiná jsou skutečně těžko pochopitelná.

2. Jak se změnila možnost organizovat koncerty a zkoušet s tvými kapelami/projekty?

Čistá statistika: Březen–říjen 2020, coby umělec jsem musel zrušit všechna turné (plánováno jich bylo šest) po Evropě a v Americe, jako „booking agent“ spolupracující s dalšími kapelami jsem jich musel zrušit jedenáct. Ztráty jsou obrovské. Od června je možné organizovat menší koncerty (aktuálně na vnitřních akcích může být maximálně 50 lidí). Ale pravidla se příliš často mění na to, aby bylo možné udělat perfektní plán a organizovat akce tak, jak se patří…. Mezinárodní booking a mezinárodní akce jsou s ohledem na „semafor“ upravující pravidla pro cestování na 99 % „mrtvé“.

3. Co ti pomáhá při zvládání téhle situace?

Pomáhá mi hlavně láska. Tvorba není problém. Problém je nemožnost hrát a vydělávat peníze… a to je velký problém pro všechny hudebníky. Nikoho to však nezajímá a nikdo nás nepodporuje.

4. Našel jsi nějaké zajímavé projekty, které bys čtenářům doporučil?

Nenávidím streamování, takže streamování silně nedoporučuju. Trpělivě čekejte na skutečné koncerty. A hleďte do budoucnosti!