Blíží se naše 25. narozeniny!

Publikoval admin v

Zní to vcelku neuvěřitelně, ale Futra bude letos skutečně slavit 25 let své existence! Původně občanské sdružení bylo založeno v roce 1997 a věřte nevěřte, i dnes jsou mezi členy ti, kteří byli u jeho zrodu. Od té doby došlo k mnoha změnám – z občanského sdružení se stal zapsaný spolek a přemístili jsme se do jiných prostor. A také jsme rozšířili naši činnost o dvě registrované sociální služby – NZDM Futra a NZDM Maják.
Také členové a členky odcházeli a přicházeli, každý/každá však Futře jako místu, myšlence i kolektivu mnoho přinesl/a, posunul/a ji, zanechal/a v ní svou stopu. Bez nikoho, kdo Futrou prošel, by Futra nebyl tím, čím je nyní. Každý/á přispěl/a k tomu, že letos budeme slavit! A doufáme, že se s mnohými a mnohýma v rámci oslav setkáme (KLUB FUTRA SLAVÍ 25 LET!).


Ostatně skoro dnem i nocí makáme na programu říjnové skoro celodenní párty. Dnes můžeme potvrdit, že se můžete těšit na tyto kapely:
↬↬↬ Innoxia Corpora – www.innoxiacorpora.cz
↬↬↬ Lycanthrophy (Official) – lycanthrophy.bandcamp.com
↬↬↬ It’s Everyone Else – itseveryoneelse.bandcamp.com
↬↬↬ Miss Marple – marplepunk.bandcamp.com
↬↬↬ Pacino – pacino.bandcamp.com
↬↬↬ Dynasteel – diysceneorlova.bandcamp.com/album/circle-2020


Další informace budeme postupně přidávat.
Zatím jako malou milou připomínku toho, co je za námi, sdílíme článek o Alternativní scéně z roku 2012. Hudebník Bonus tehdy prohlásil:

V poslední době je to vůbec jedno z nejpříjemnějších míst, které jsem měl možnost takto navštívit.

A my se snažíme dělat vše proto, aby to platilo i o deset let později.