KineDok: Tobi v barvách duhy + diskuze s lidmi z Ostravského PRAJDU

Publikoval admin v

Datum konání

20. 11. 2022    
4:30 pm - 8:00 pm

Event Type

20.listopad je Dnem uctění památky obětí transfobie.
A proto budeme v tento den promítat další film z projektu KineDok, konkrétně snímek Tobi v barvách duhy. Po promítání proběhne diskuze s lidmi z Ostravského PRAJDU.

Tobi v barvách duhy (2021)
V malé vesnici v Maďarsku žije Éva a její rodina. Její šestnáctileté dítě se nedávno vyoutovalo jako transgender a zvolilo si jméno Tobi. Po počátečním šoku se celá rodina spojí, aby ho podpořila, i když se neobejde bez trapných komunikačních přešlapů. Tobi je odhodlaný stát se biologicky mužem a zároveň se potýká s problémy dospívání. Éva se ze všech sil snaží být matkou, kterou její syn potřebuje, ale ztratit dívku, kterou vychovávala, pro ni není snadné. Vše se začne komplikovat, když dospívající Tobi pojmenovává svoji nebinární identitu. Režisérka ve svém debutu otevírá aktuální témata dospívání, hledání sebe sama, rodinného soužití a komunikace. Colors of Tobi je příběhem vzájemného respektu se všemi barvami duhy.

Původní název: Tobi színei
Režie: Alexa Bakony
Stopáž: 82 min
V maďarském znění s českými titulky 


KineDok je projektem Institutu dokumentárního filmu. Projekt je realizován s finanční podporou Kreativní Evropy MEDIA, Mezinárodního visegrádského fondu, Velvyslanectví USA, Státního fondu kinematografie a Magistrátu hl.m. Prahy.

Kategorie: