Výstava na stromech – Kávová krize

Publikoval admin v

Datum konání

1. 10. 2022 - 8. 10. 2022    
Celý den

Event Type

☕ Od 1. do 8. října 2022 bude v orlovském lesoparku probíhat Výstava na stromech! Zahájení výstavy proběhne 1.10.2022 od 14:00. 
☕ Káva patří mezi nejoblíbenější nápoje dnešní doby. Více než polovina Čechů pije denně dva až tři šálky kávy.
☕ Nejvíce kávy se vypěstuje v Brazílii, Vietnamu a Kolumbii. Lidé stojící za naším šálkem kávy se však potýkají s nízkými výkupními cenami, rostoucími náklady na její pěstování a nejistotou dobré sklizně. Tu ještě zesilují dopady klimatické změny.
☕Pomocí nové výstavy Kávová krize můžete nahlédnout do života pěstitelů kávy v Latinské Americe a společně s námi se zamyslet nad možnostmi udržitelnější konzumace oblíbeného nápoje.
☕ Akce se koná v rámci Výstavy na stromech, což je celorepublikový výstavový happening na podporu důstojné práce. Letos se v týdnu od 1. do 8. října 2022 koná osmý ročník zaměřený tentokrát na podmínky pěstování kávy v Kolumbii. Koordinuje Fairtrade Česko a Slovensko. Vstup zdarma.
☕ Jelikož je 1.říjen také mezinárodním dnem kávy, nebude chybět ochutnávka kvalitní a férové kávy. Na ochutnávku přímo v prostorách lesoparku bude od 17:00 navazovat program v klubu Futra, kde vás krom kávy samotné bude čekat také ochutnávka nejrůznějších kávových dobrot. Také do prostor klubu bude vstup zdarma.


Kategorie: