Linda (Lucky Malice)

Publikoval admin v

Lucky Malice

1.) Ahoj! Mohla by si ve stručnosti aktuální koronavirovou situaci ve tvém městě/zemi?

Nyní je situace vcelku stabilní. V našem městě už nějakou chvíli (Halden, Norsko) nebyl zaznamenán žádný nový případ. V Oslu a dalších větších městech byla velká vlna šíření viru, ale obecně je u nás nízký počet nakažených a zemřelých lidí.

2.) Jak se situace dotkla možností organizovat koncerty a jiné akce, možnosti zkoušet s kapelami realizovat další projekty?

Zkoušet můžeme a také jsme v průběhu celé pandemie zkoušeli. Ale byli jsme mimořádně ohleduplní/ohleduplné, opatrní/opatrné, udržovaly/i jsme si od sebe odstup a používaly/i hodně dezinfekce. Všechny kluby a podobné prostory byly dlouho zavřené, takže nebylo možné organizovat žádné koncerty. Měli jsme jeden streamovací koncert v červnu. To byla legrace, ale jen malá náhražka za možnost být v klubu a hrát před publikem. Nyní se kluby a další prostory pomalu otevírají, ale omezení jsou přísná. Největším problémem je prostor, protože musíš mít v klubu dostatek místa na to zajistit návštěvníkům mezi sebou metrový odstup. Pro D.I.Y. punkovou kapelu je pronajmutí takových klubů příliš drahé. Aby bylo možné mít 50 návštěvníků v místnosti, musíš mít klub s kapacitou pro 250 lidí a víc. A typický punkový koncert si příliš neužiješ při dodržování odstupu nebo sezení na židlích, sledujíc kapelu z dálky. Naplánovali jsme dva koncerty na listopad a jsme zvědaví/zvědavé a takytrochu vystrašení/vystrašené z toho, jaké to bude. Je jasné, že to bude jiné. Nejhorší pro nás ale je, že nemůžeme vycestovat z Norska. A obvykle jsme hrávali stejné množství koncertů za hranicemi, jako zde v Norsku. To je dost omezující, a taky nám samozřejmě moc chybíte!

3.) Co ti/vám pomáhá zvládnout celou situaci?

Hodně pomáhá internet. On-line koncerty a komunita nám neustále připomínají, že nejsme sami. Také pracujeme na novém albu, které jsme nahráli v květnu. To nám pomáhá pokračovat a být i nadále kreativní. Myslím, že nám vlastně pomáhá taky skutečnost, že nevíme, jak dlouho to celé bude trvat. Protože pak stále můžeme doufat, že to skončí brzy a žijeme prostě ze dne na den. Kdyby nám někdo řekl – bude to trvat od března do dalšího března, tak bychom se asi hnedka zbláznili. Je ostatně těžší se s tím vypořádávat teď, když víme, že to bude skutečně trvat sakra dlouho, a svět, jak ho známe se navždy změní. Doufám, že již vrzy uvidíme světlo na konci tunelu v podobě skutečně vakcíny.

4.) Doporučila bys čtenářům nějaké zajímavé projekty?

Lucky Malice vydává novou nahrávku (https://kraftpest.bandcamp.com/), v listopadu pak vyjde deska. Album bude dostupné na všech možných digitálních platformách. Tři singly z nahrávky jsou již venku. Prosím, poslechněte si je! Také pracujeme na videoklipu, který bude ke zhlédnutí na YouTube. Göttemia také nahrávala a brzy bude vydávat nový materiál.
Můžete se podívat na umění Hanny na www.hannafauske.com.
Karine, Laurits a Roy se dali znovu do kupy se svou starou kapelou Garden, a doufám, že brzy budou sdílet nějaké své nahrávky online, aby je mohli vidět také lidé mimo Norsko.
Obecně si však myslím, že lidé jsou „přesycení internetem“, který byl od března do června našim celým světem. Zdá se, že si teď potřebují dát pauzu.
Mým osobním „kulturním šťastným místem“ byl „RuPaul Drag Race“, a jestliže jste to ještě neviděli, pak na vás čekají hodiny zábavy a zvláštní, krásné subkultury. Sledovala jsem to prostřednictvím aplikace „wow+“, na Netflixu, a nebo zdarma na YouTube.