Ohlédnutí za Alternativní scénou 2019

Publikoval admin v

V sobotu 18. května se konala již tradiční akce Klubu Futra s názvem Alternativní scéna, i v tomto roce nabídla návštěvníkům nejen multižánrový koncert přímo v Klubu, ale také program v orlovském skateparku. Ve skateparku se již od dopoledních hodin konaly závody ve skateboardingu, jejichž organizaci zajistil spolek Skateboarding Orlová. Do kontestu se zapojilo 40 jezdců a jezdkyň nejen z Orlové ale i z okolních měst, nejmladší bylo 5 let a nejstaršímu 38 let. Závod ukázal, že o skateboarding je ve městě velký zájem napříč věkovými kategoriemi.

V Klubu Futra pak večer zahájila částečně domácí punková kapela Apolita, elektroniku a rap na seznamu žánrů odškrtnul brněnský projekt Sekvoye. Legendární kapela Zeměžluč pohybující se na punkové scéně již třiatřicet let potěšila mnohé posluchače, jinak tomu nebylo i u grindové úderky z Prahy Bowel Fuck a hardcorových Hopes. Večer svým vystoupením na pomezí disca, elektra a screama zakončila skupina Gagarin. Během hudebního programu v Klubu Futra mohli návštěvníci zhlédnout výstavu orlovského umělce, který si říká BlurryFace s názvem Kyanid ve svatém grálu, kořeny jeho tvorby můžeme najít v pouličním umění.

Klub Futra chce tímto poděkovat všem návštěvníkům, Městu Orlová za finanční podporu této akce, spolku Skateboarding Orlová za organizaci skateboardového závodu a další spolupráci, klientům a pracovníkům NZDM Futra za přípravu odpoledních aktivit pro děti, Kavárně v jednom kole za kofeinový doping.

Fotky zde.

Výsledky kontestu ve skateboardingu

kategorie do 18 let:

  1. místo Sebastian Skalík (Havířov, 14 let)
  2. místo Dominik Urbánek (Havířov, 15 let)
  3. místo Ondřej Nguyen (Havířov, 14 let)

kategorie 18 – 30 let:

  1. místo Petr Zorychta (Karviná, 28 let)
  2. místo Kristian Burian (Orlová, 20let)
  3. místo Michal Vadina (Havířov, 20let)

kategorie nad 30 let:

  1. místo Petr Vašut (Havířov, 33 let)

2 – 3. místo Dominik Moldřík, Pavel Szypka (Orlová, 31 let)

Kategorie: Novinky