Program na říjen 2022

Publikoval admin v

Máme tady říjen a s ním další parádní program plný muziky, ale také zajímavých promítání či výstav.

Říjen bude především ve znamení oslav

Říjen 2022 pro nás znamená hlavně oslavy – a to velké oslavy s velkým O! Letos totiž slavíme 25 let existence klubu a 15.10.2022 toto výročí s vámi oslavíme! Připravili jsme si pro vás narozeninový večírek, na kterém zahraje kupa zajímavých kapel.

Kromě kapel, které budou tvořit hlavní osu oslav, budete mít možnost také kouknout na výstavu fotek Veroniky Patrové a fotek mapujících historii Futry. Od 18:00 bude probíhat diskuze se zakladateli cestovatelských večerů ve Futře.

A co všechno nám k oslavě zahraje?

It’s everyone else, Innoxia Corpora, Lycanthrophy, Usnu, The Owl, Výpalné, Miss Marple, Pacino, Dynasteel.

Brány světa pod světem se otevřou v 15:00 a vstup je 200,-.


Výstava na stromech

Prvního října byla v orlovském lesoparku zahájena týdenní Výstava na stromech zaměřená na krizi kávy. Čtrnáct panelů s fotografiemi Stanislava Komínka a s doprovodným textem lemují krátký úsek cesty vedoucí od letního kina ke Kolibě. Prostřednictvím výstavy můžete nahlédnout do života pěstitelů kávy v Latinské Americe a zamyslet se nad možnostmi udržitelnější konzumace oblíbeného nápoje. Akce se koná v rámci Výstavy na stromech, což je celorepublikový výstavový happening na podporu důstojné práce. Akci koordinuje Fairtrade Česko a Slovensko.


KineDok ve znamení paliativní péče

Také v říjnu budete mít možnost shlédnout dokument v rámci projektu KineDok. Tentokráte se jedná o dokument Jednotka intenzivního života, který si klade řadu zásadních otázek týkajících se lidí blížících se ke konci života.

Díky moderní medicíně a technologickému pokroku můžeme pacienta udržovat při životě téměř do nekonečna. Kdy je možné přestat? Na to se ptá režisérka Adéla Komrzý, která tři roky dokumentovala Oddělení paliativní péče VFN v Praze. Středem pozornosti paliatrů je člověk, s každým pacientem komunikují a snaží se mu pomoci rozhodnout, co je pro něj v rámci umělého prodlužování života vlastně dobré. Filmem nás provází průkopníci české paliativní péče Kateřina Rusinová a Ondřej Kopecký, kteří ve filmu přibližují hlavní otázku paliativní medicíny: „Jak žít dobrý život s nemocí?“

Dokument Adély Komrzý budeme promítat v neděli 9.října 2022 od 17:00. Klub bude otevřen již od 16:30. Po filmu bude probíhat debata s Uršulou Dvořáček, která dlouhodobě pracuje v hospice. Vstup je zdarma.


Také v říjnu budeme tančit

Koncem října proběhne další Portal – drum´n´bass and jungle night. 29. října 2022 vám od 20:00 budou hrát Cooldy, Kniper a Szyp. Vstup je jako vždy 50,-.


A co nás čeká v příštích měsících?