Novinky

  • Letní otvírací doba a letní akce
    V létě si tým Futry dává trochu oraz a nabírá nezbytné síly do dalších měsíců. Nezoufejte však, otevřeno mít budeme, jenom ne všechny dny. Konkrétní dny jsou uvedeny na příspěvku níže. Krom toho nás čeká řada skvělých akcí. Tak snad se alespoň na jedné z nich potkáme!
  • Výstava Veroniky Juřicové
    Výstava Veroniky Juřicové bude probíhat až do konce července. A je prodejní! Pokud tedy budete chtít kousek umění domů a podpořit Veroniku v dalších kreativních aktivitách, obraťte se na personál za barem, který vám rád poskytne více informací.
  • Pohled do zákulisí
    Pohled do zákulisí a zároveň pozvánka na dvě Lukášovy akce: 1. Light + Sound Dimension 2. ASS INVADERS FROM OUTER SPACE vol.2 Punk – Space Grind – Metalcore – Trap Metal
  • Setkání dobrovolníků s ADRou
    Služeb Nzdm Futra a NZDM MAJÁK Futra z. s. využije denně (za každou službu) okolo 30 az 40 dětí, mládeže a „skoro dospělých“ bytostí. Našim skvělým pracovníkům*cím pomáhají dobrovolníci z Adry. Děkujeme za tuhle možnost!
  • Okraj #1 je za námi. A my už vyhlížíme další
    Okraj #001 je za námi a s klidem můžeme konstatovat, že překonal naše očekávání. A tak nám chvilku trvalo, než jsme se dostali k sepsání nějakého uceleného příspěvku. Jak to tedy shrnout? Jak do pár vět vměstnat všechny naše pocity? Vlastně by možná stačilo jedno obrovské děkuji všem, kteří svou […]
  • Představujeme vystavující na Okraji #1
    Představujeme vystavující na Okraji #1: Daniel Goliáš, Kat Natálie Krupová a Nikolas Vidras, Tomáš Staněk.
  • Představujeme účinkující Okraje #1
    Představujeme hudební účinkující na Okraji #1: Ÿperitiff, Interpunkce, Marne, Ari&Indy, Anchorless Bodies a Tateřina.
  • Program na únor a březen: deskovky, KineDok a první ročník festivalu Okraj (a mnohem víc)
    Druhé kolo deskovek se Sousedy už máme za sebou, ale stále nás toho spousta čeká. KineDok: téma víry i romského aktivismu Od února pokračujeme v promítání snímků z projektu KineDok. Promítání, až na výjimky, bude v tomto roce probíhat vždy třetí středu v měsíci, a to od 19:00. Projekce jsou […]
  • První kolo Futra kvízu – téma zima
    Pokud jste vlastníky encyklopedických vědomostí nebo milovníci a milovnice hádanek, kvízová část našeho programu vás zaručeně nadchne. S novým rokem totiž začínáme novou sérii Futra kvízů. V roce 2024 proběhne celkem 5 kvízových večerů. Každý z nich bude na konkrétní téma. Tématem lednového kvízu je zima a vše s ní související!
  • Portal: Jungle, Drum’n’Bass…prostě taneční party
    Těšte se na taneční horečku, která vám umožní zapomenout na všechny starosti.
  • Futra Game Night: Společně do světa her!
    Hráči*ky, připravte se na nezapomenutelný večer plný počítačových a deskových her! Zavítejte s námi do světa, kde se spojují vášeň pro hraní, skvělá společnost a neomezená zábava.
  • Deskovky
    Lednový program odstartujeme 4.1.2024 deskovkami se sousedy. Pravidelná setkání budou probíhat jednou měsíčně a program se zaměří na konkrétní hru či hry. Na lednové setkání si sousedi připravili Dunu, Tapestry, Dixit a Queendomino.
  • Poklidný leden plný her
    Leden započneme poklidně. klub Futra se v druhém zimním měsíci stane především prostorem pro únik od každodenního shonu, nudit se však nemáte nejmenší šanci!
  • Přejeme vám pěkné svátky a vše nejlepší do nového roku
    Přejeme vám pěkné svátky a vše nejlepší do nového roku!
  • Listopad a prosinec: Zima na obzoru, příjemně a útulno ve Světě pod světem
    Listopad a prosinec jsou měsíce, s kterými přichází zimní atmosféra. A i když teploty klesají a dny se krátí, náš klub je zde připraven poskytnout teplo, útulno a skvělou zábavu potřebnou k překonání leckdy melancholických dní. Co můžete očekávat?
  • Říjen plný parádních akcí!
    V říjnu nás čeká spousta skvělých akcí: Sinks + Včera bylo pozdě KineDok – Kim Elastic Riot + How Long? + Kalogathia Tamara + Downbelow + LiveLike
  • Dagmar Straková: „Můj miniaturní svět“
    Rádi bychom vás pozvali na výstavu „Můj miniaturní svět“ od neuvěřitelně kreativní a všestranně nadané tvůrkyně, paní Dagmar Strakové. Objevte a prozkoumejte miniaturní pokojíčky, které Dagmar vytvořila s pečlivostí a s citem pro detail. Výstava je nejen pohledem do fascinujícího světa miniatur, ale také inspirací pro nás všechny, abychom hledali […]
  • Zúčastnili jsme se Feministické konference
    22.9.2023 jsme měli s Futrou možnost se aktivně účastnit Feministické konference pořádané organizací SdruŽeny. Mluvili jsme o budování komunit na malém městě, ale taky o nutnosti šetřit síly a nechtít v málo lidech pojmout všechny problémy a výzvy. N avázali jsme také nové kontakty, z nichž doufáme vzejde zajímavá spolupráce […]
  • Futra je součástí Feministické konference
    Šestý ročník Feministické konference s názvem „Budujeme hnutí!“ se bude konat již tento víkend, tedy od pátku 22.září do soboty 23.září. Kolektiv Futry na konferenci vystoupí v sobotu od 17:00 s workshopem s názvem Svět pod světem reálně i metaforicky.
  • KineDok – Muzeum revoluce
    V neděli 24. září 2023 bude v orlovském klubu Futra probíhat další projekce v rámci projektu KineDok. Tentokrát budeme mít příležitost shlédnout dokumentární film s názvem „Muzeum revoluce“ (2021), který byl režírován Srđanem Kečou. Tento film s délkou 90 minut bude uveden s českými titulky.